sd main logo

SANGKORET FREIDIG

Menu

Freidigliv:

22 Dec 2015

Søndag som var sang vi julen inn i Sagene Kirke, sammen med Langhus Veldig Blanda Kor, Østensjø Seniorkor og Sagenekoret. Det var som vanlig fullt til trengsel, nydelig stemning og full innsats fra alle deltagende. Vår egen tenor Geir Karlsen overrasket med "o helga natt" på trombone fra galleriet - rørende og vakkert. God jul, alle sammen!

9 Dec 2015
Så glade blir vi når vi får 200 000 fra Gjensidigestiftelsen for å ruste oss til feiring av Freidig i 100 mot 100!
3 Dec 2015

Da var årets Julekorkafé historie! En velklingende og velsmakende kveld, med hyggelig besøk av jentene i Cantus Nonet

30 Oct 2015
Våre dirigenter: Stein Skøyeneie og Richard Johnsen, og Freidigs leder Marianne Ween
Våre dirigenter: Stein Skøyeneie og Richard Johnsen, og Freidigs leder Marianne Ween

Vårt konsertsamarbeid med Oppsal Janitsjar gikk av stabelen onsdag som var - vel blåst til alle involverte! Det kan nok påstås at Janitsjaren slo oss i takløftende volum (enda de visstnok hadde permittert noen musikere for å skåne sensitive ører i publikum), men vi la lista høyt da vi avsluttet 1.avdeling med "Gjestenes inntog i Wartburg" og "Climb every mountain", så det dirret i lysekronene. Moro! Janitsjaren beviste også at de ikke bare kan lage go´lyd, men også go´smak; tusen takk for kakene, folkens! :-)

30 Oct 2015
Fra konserten i Bøler Kirke - fint med farver!
19 Oct 2015

I fabelaktig høstvær har vi hatt sangerseminar på komfortable Sundvolden Hotel. Vi gjennomgikk programmet for konserten med Oppsal Janitsjar den 28de, og to nye julesanger fikk "satt seg" godt. Vi reiste hjem adskillig mer juleklare enn vi var da vi kom, og (om mulig) enda litt mer sammensveisa!

14 Sep 2015

En sjelden og gledelig foreteelse: Freidig som bryllupsmusikanter! Vårt ungdomsalibi Annicken Waage, som har vært med i Freidig siden hun var i bleier, giftet seg (iført håndsydde cowboyboots) med sin John Olav i Sagene Kirke 12/9. Vår dirigent Stein Skøyeneie er kantor i Sagene, og sammen hadde brudepar, prest og kantor flettet musikk og sermoni sammen til en nydelig helhet. En opplevelse å stå på galleriet og synge brudemarsj "på ordentelig". Hvem er neste sanger ut, tro...?

3 Jun 2015

Siste helgen i mai var Freidig på trøndertur! Vi fylte en vogn med glade sangere m/følge, og sang Chattanooga Choo-choo over fjellet til et sommerlig Trondhjem. Der snek vi oss til en aldri så liten minikonsert i Nidarosdomen - FOR et sted å synge May the road rise to meet you! Vi gjorde ære på oss selv og det kirkelige høysetet, og fikk skryt for Signore delle Cime fra en italiensk turist (her kan du høre første vers) - det lover bra for 2018! Vi sang oss igjennom Blåboka på torvet, og koste oss med Sound of Music i teateret, før vi tøffet tilbake - og alle var enige om at det var en fin tur! ;-) Flere bilder kan du se HER!

28 May 2015

Igår delte vi vår månedlige kaffekveld med Bryn Mannskor. Kakestandarden var definitivt på høyden, og det var både Bryngutta og Freidig også. Mannskoret vartet opp med urframføring av HELE (som dirigent Dag Øystein Berger understreket) sitt innmari fine Beatlespotpurri, spesialskrevet for dem av korets akkompagnatør Hanne T. Asheim. Vi sang for hverandre, og for et engere og begeistret publikum - blant annet et knippe årgangssangere fra Freidig. Solistinnslag fra Geir Wigdel og våre herlige Husmødre gjorde også sitt til at kvelden ble variert og festlig.

Flere bilder her!

26 Apr 2015

Konsertverter Langhus Veldig Blandede Kor stilte med imponerende kaker og smørbrød igår! Og sammen laget vi og Karteswingen en riktig festlig og velklingende aften på Ski - vi sees igjen!

9 Apr 2015
Laghus Veldig Blandede kor - bildet er lånt fra Østlandets Blad, 13/4, fotograf: YANASTUBBERUDLIEN
Laghus Veldig Blandede kor - bildet er lånt fra Østlandets Blad, 13/4, fotograf: YANASTUBBERUDLIEN

Vi forbereder oss til Ski-tur (- dog uten snefall, får vi håpe)!

Den 23/4 er vi invitert av Langhus Veldig Blandede Kor og sangkoret Karteswingen til å lage konsert på Salen, Torgveien 7, Ski. Vi tar vi med oss et knippe glade sanger og gleder oss til dét!

29 Mar 2015

Takk til alle involverte for en festlig kveld! Freidig har trolig aldri sunget så mange sanger på én konsert, og musikk-quiz-premien var en overraskelse for alle.:-)

Med et italiensk tilsnitt markerte vi nok et trappetrinn på vår ferd mot Roma i 2018, og tango og friske farger ga oss mental styrke til å møte snøkaoset som fulgte dagen derpå!


10 Mar 2015

Il mio! Vel møtt den 25de!

1 - 2 - 3 - 4 - 5
Sangkoret Freidig Oslo