sd main logo

SANGKORET FREIDIG

Menu

Freidigliv:

17 Nov 2016

Nok et vellykket julemarked ligger bak oss! Godt og effektivt samarbeid, kreative og arbeidsomme korister resulterte i fornøyde kunder og velkomne kroner i korkassen.

Freidigs kulinariske kalender ble lansert, og snart går vi inn i et nytt år akkompagnert av smakfulle oppskrifter fra korets medlemmer.
11 Nov 2016

Ja, nå har vi stått på og bakt og strikket og tovet og pjonet og filt og frest og jeg vet ikke hva - og imorgen braker det løs! Hurra for dugnadsånden - i Freidig og overalt!

4 Oct 2016

En ekstra hyggelig kaffekveld ikveld, da reisekomitteens utsendinger Carl og Olav viste bilder og fortalte om sitt møte med Villa Grazioli og Roma. De har gjort et grundig arbeid, latt seg totalsjarmere, og evnet å formidle det, flinke karer! Så: hold på hatten, Frascati - vi skal nok klare å fylle alle de 120 sengene om ett-og-trekvart år! Vil du bli med på sangertur? Ring Marianne på 416 63 290!

28 Sep 2016

Spennende tider i Freidig: Vi har begynt å jobbe med sangpedagog Ingrid Hanken, kjent fra blant annet Nordic Voices. På klingende sunnmørsk lærer hun oss om pust og holdning, spenning og ikke minst avspenning. Ganen blir nå løftet så høyt på onsdagskvelden at den ikke lander igjen før på fredag! Dette er ordentelig gøy, og kommer til å gi koret et skikkelig løft inn mot vårt hundreårsjubileum - tusen takk til Ingrid, styret, Stein og ikke minst Gjensidigestiftelsen som har hjulpet oss med pengestøtte.

26 Sep 2016

Vi er godt i gang med forberedelser til julemarkedet, og har opprettet en åpen facebookside med smakebiter - trykk her. Nammenam!

16 Sep 2016
Per mottok Kongens Fortjenstmedalje under Freidigs 95-års jubileumskonsert.
Per mottok Kongens Fortjenstmedalje under Freidigs 95-års jubileumskonsert.

Idag ble vårt æresmedlem, Per Øistein Borgen, bisatt fra Bøler Kirke. Per var medlem i Sangkoret Freidig i 73 av de 90 årene han levde. I sin minnetale sa leder Marianne blant annet:

"Per var et ja-menneske, en humørspreder med omtanke for alle. For oss ferskinger i koret var Per Borgens navn ett vi lærte fort. Han hilste, så oss, smilte og ville gjerne ha en klem (…) For en som kommer ny inn i et stort kor som har nesten hundre års historie, betyr en slik varme mye. Det setter tonen også for oss andre kormedlemmer. Vi hilser og spør hvordan vi har det, og nesten umerkelig lærer vi å bry oss på samme måte. Per ivaretok og styrket det som har gjort Freidig til et spesielt kor å synge i. Han fostret et fellesskap som forplikter. I Freidig har vi alle ansvar for hverandre. Per var en modell og en trygg ingrediens i dette fellesskapet, og nå er han borte. Vi har mistet vår fremste sanger-bror.(…) Freidig uten Per Borgen blir ikke helt det samme. Vi savner ham (…) Men så lenge vi minnes, så lenge vi husker, vil Per være levende i våre hjerter. Som et diskret nærvær i tenor-rekka, med oppmerksomt glimt i øyet og et lurt smil i skjegget. Og Sangkoret Freidig: (…) Vi fortsetter å synge , fortsetter å synge …"

14 Sep 2016

Ny-innsungne Gro og Aase - velkommen til oss!

5 Jun 2016

4.juni var det Musikkfest Oslo! På St.Hanshaugen var det egen Korscene, med blant annet Freidig på. Vi sto også ansvarlig for vafler, kaffe og at korene kom på i riktig rekkefølge. Vår kjære Carl var dessuten dagens konferansiér - det er Freidigene sine, dét! Klikk her for å se bilder fra dagen.

26 May 2016

Gårdsdagens Korfestival ble en fin opplevelse! Gjennom åpne dører ut mot kveldssola sivet mye go´lyd fra Manglerud kirke - fra Abildsø Bygdekor, Vocalensemblet Octopus og Østensjøsangerne, også oss. Det var godt å synge "May no Rash Intruder" med Erling Strøm ved orgelet, og fint å være tilhører til de andre korene. Som Octopus´ Barbro Bergquist kommenterte: det er ikke alltid vi er like flinke til dét, vi som synger selv. Østensjø Korfestival blir forhåpentligvis et fast innslag i Østensjø Bydelsdager - hadde vært fint!

6 Mar 2016

Under årsfesten igår fikk tidligere leder Carl Møllerløkken, sangkorets høyeste utmerkelse, Leifs Orden. Carl fikk prisen for blant annet: ..." er initiativrik og ambisiøs, og har et fantastisk pågangsmot. Under sine syv år som leder for Freidig levde og åndet han for koret, og ledet oss gjennom to jubiléer med stor bravour, stil og sikkerhet. Hans enorme egeninnsats ga eksepsjonelle resultater, blant annet i form av klingende mynt og lokaliteter." Gratulerer og vel fortjent, Carl!

(Foto, her og mange mange andre steder på nettsia: Kåre Tellebond)

5 Mar 2016

Godt og vel én tredjedels Freidig (honnør til dere!) varmet opp foran kveldens årsfest med å synge ved åpningen av Østmarkas Venners kunstutstilling "Hyllest til Østmarka" i Bøler Kirke. Freidigs (og dirigent Steins) egen sang: "Mot Østmarkas stolte furu" var et klart reportoirvalg, og dessuten naturhyllesten "Morning has broken" - hør oss HER.

3 Mar 2016

Og da er vårkonserten "Det ligger noe i lufta", et tilbakelagt kapittel. Og det lå virkelig en hel masse i lufta ikveld - men snøflak, ikke bjørkepollen slik vi hadde regnet med. Alle de fine tonene og klangene var derimot på plass! Våre gjester, Vocalensemblet Octopus, gjorde ære på oss og en smekkfull aula, med to fine avdelinger med sang, og diktinnslag. "Korsang er glede, fellesskap og utvikling" sa deres dirigent Barbro Berquist, til bifallende mumling fra salen. Akkompagnatør Erling løftet vår Vitae Lux til nye høyder med sin trompet, og Freidig kan i det hele tatt si seg fornøyd med egen innsats ikveld. Det var det enighet om blant våre mange publikummere mens de trasket ut igjen til snøføyka - noen med fine matkurver fra lotteriet. Nå kan våren komme!

10 Jan 2016

Idag har t-banens linje 3 gjenåpnet så langt som til Bøler - og på hver stasjon i bydel Østensjø har glade Freidigsangere vært i sving og delt ut boller, kaffe, og Freidig-visittkort. Har du en sanger i magen, så blir du ikke alene nykommer på førstkommende øvelse, den 13/1. (Men selvsagt er du velkommen nårsomhelst ellers også! :-)

1 - 2 - 3 - 4 - 5
Sangkoret Freidig Oslo