SANGKORET FREIDIG
menu

Freidigliv:

14 Sep 2016

Ny-innsungne Gro og Aase - velkommen til oss!

5 Jun 2016

4.juni var det Musikkfest Oslo! På St.Hanshaugen var det egen Korscene, med blant annet Freidig på. Vi sto også ansvarlig for vafler, kaffe og at korene kom på i riktig rekkefølge. Vår kjære Carl var dessuten dagens konferansiér - det er Freidigene sine, dét! Klikk her for å se bilder fra dagen.

26 May 2016

Gårdsdagens Korfestival ble en fin opplevelse! Gjennom åpne dører ut mot kveldssola sivet mye go´lyd fra Manglerud kirke - fra Abildsø Bygdekor, Vocalensemblet Octopus og Østensjøsangerne, også oss. Det var godt å synge "May no Rash Intruder" med Erling Strøm ved orgelet, og fint å være tilhører til de andre korene. Som Octopus´ Barbro Bergquist kommenterte: det er ikke alltid vi er like flinke til dét, vi som synger selv. Østensjø Korfestival blir forhåpentligvis et fast innslag i Østensjø Bydelsdager - hadde vært fint!

6 Mar 2016

Under årsfesten igår fikk tidligere leder Carl Møllerløkken, sangkorets høyeste utmerkelse, Leifs Orden. Carl fikk prisen for blant annet: ..." er initiativrik og ambisiøs, og har et fantastisk pågangsmot. Under sine syv år som leder for Freidig levde og åndet han for koret, og ledet oss gjennom to jubiléer med stor bravour, stil og sikkerhet. Hans enorme egeninnsats ga eksepsjonelle resultater, blant annet i form av klingende mynt og lokaliteter." Gratulerer og vel fortjent, Carl!

(Foto, her og mange mange andre steder på nettsia: Kåre Tellebond)

5 Mar 2016

Godt og vel én tredjedels Freidig (honnør til dere!) varmet opp foran kveldens årsfest med å synge ved åpningen av Østmarkas Venners kunstutstilling "Hyllest til Østmarka" i Bøler Kirke. Freidigs (og dirigent Steins) egen sang: "Mot Østmarkas stolte furu" var et klart reportoirvalg, og dessuten naturhyllesten "Morning has broken" - hør oss HER.

3 Mar 2016

Og da er vårkonserten "Det ligger noe i lufta", et tilbakelagt kapittel. Og det lå virkelig en hel masse i lufta ikveld - men snøflak, ikke bjørkepollen slik vi hadde regnet med. Alle de fine tonene og klangene var derimot på plass! Våre gjester, Vocalensemblet Octopus, gjorde ære på oss og en smekkfull aula, med to fine avdelinger med sang, og diktinnslag. "Korsang er glede, fellesskap og utvikling" sa deres dirigent Barbro Berquist, til bifallende mumling fra salen. Akkompagnatør Erling løftet vår Vitae Lux til nye høyder med sin trompet, og Freidig kan i det hele tatt si seg fornøyd med egen innsats ikveld. Det var det enighet om blant våre mange publikummere mens de trasket ut igjen til snøføyka - noen med fine matkurver fra lotteriet. Nå kan våren komme!

10 Jan 2016

Idag har t-banens linje 3 gjenåpnet så langt som til Bøler - og på hver stasjon i bydel Østensjø har glade Freidigsangere vært i sving og delt ut boller, kaffe, og Freidig-visittkort. Har du en sanger i magen, så blir du ikke alene nykommer på førstkommende øvelse, den 13/1. (Men selvsagt er du velkommen nårsomhelst ellers også! :-)

22 Dec 2015

Søndag som var sang vi julen inn i Sagene Kirke, sammen med Langhus Veldig Blanda Kor, Østensjø Seniorkor og Sagenekoret. Det var som vanlig fullt til trengsel, nydelig stemning og full innsats fra alle deltagende. Vår egen tenor Geir Karlsen overrasket med "o helga natt" på trombone fra galleriet - rørende og vakkert. God jul, alle sammen!

9 Dec 2015
Så glade blir vi når vi får 200 000 fra Gjensidigestiftelsen for å ruste oss til feiring av Freidig i 100 mot 100!
3 Dec 2015

Da var årets Julekorkafé historie! En velklingende og velsmakende kveld, med hyggelig besøk av jentene i Cantus Nonet

30 Oct 2015
Våre dirigenter: Stein Skøyeneie og Richard Johnsen, og Freidigs leder Marianne Ween
Våre dirigenter: Stein Skøyeneie og Richard Johnsen, og Freidigs leder Marianne Ween

Vårt konsertsamarbeid med Oppsal Janitsjar gikk av stabelen onsdag som var - vel blåst til alle involverte! Det kan nok påstås at Janitsjaren slo oss i takløftende volum (enda de visstnok hadde permittert noen musikere for å skåne sensitive ører i publikum), men vi la lista høyt da vi avsluttet 1.avdeling med "Gjestenes inntog i Wartburg" og "Climb every mountain", så det dirret i lysekronene. Moro! Janitsjaren beviste også at de ikke bare kan lage go´lyd, men også go´smak; tusen takk for kakene, folkens! :-)

30 Oct 2015
Fra konserten i Bøler Kirke - fint med farver!
1 - 2 - 3 - 4 - 5
Sangkoret Freidig Oslo