SANGKORET FREIDIG
menu

Freidigliv:

12 Jun 2017

Da er det Freidigferie! Første øvelse etter sommeren blir 23.august (Lurer du på oss, så kom! :-) Skullerud Skole, klokka 19.)

Reidars hage ble i år for våt, selv for reker med tilbehør og ellers ganske vanntette Freidigsangere, så sommerfesten ble utsatt - vi prøver igjen 25.august! :-)

Ellers skal vi delta på Østensjø Bydelsdager, 2.september, synlige med litt sang og salg av oss sjøl. I mellomtiden: God og syngende sommer til alle! 

13 Mar 2017

Årsfesten ble avholdt 11/3, og tre femårs-medaljer og devise for 65-års medlemskap ble delt ut av Ordensrådet. Nyvalgt leder Carl Møllerløkken fikk dessuten gleden av å dele ut Æresmedlemskap til John Thoresen, Laila Waage, Knut Waage og Astrid Borgen - velfortjent etter mange år med innsats ut over det man kan forvente i sangens og Freidigs tjeneste. TAKK!

24 Feb 2017

Det ble bursdagssang og mere til, med kaker og selskap som var en 99-åring verdig. Burdagsoverraskelsene var tryllerier fra vår egen magiske Arne, og spesialskrevet medley fra de uforlignelige Husmødrene. Tusen takk til KoriO, som stilte notesterke og gjorde stas på bursdagsbarnet med egen sang. Partyhatter og sjampers gjorde prikken over i´en - og nå er det bare ett år til 100-årsdagen! 

6 Feb 2017

Lurer på om vi skal synge bursdagssangen...?

11 Jan 2017

God start på 2017: vi synger inn Kari. 

Velkommen til ny alt-i-Freidig!

5 Jan 2017

Årets første korøvelse er tilbakelagt, med medlemsmøte hvor konsertantrekk og profilering var oppe til langtrukken debatt - det eneste som vel defintivt kan utelukkes pr.idag er at vi følger eksempelet fra fanen vår. Det blir så trangt med alle lyrene. GODT NYTT SANGERÅR!

21 Dec 2016

Årets julekonsert i Sagene Kirke ble atter en vakker og stemningsfull opplevelse. Takk til Langhus Veldig Blandede kor, Østensjø Seniorkor og Sagenekoret, og til Sogneprest Knut Rygh og vår lysmester Arne. Samt til Julie Skottene Møllerløkken (12), som til tross for influensa ga oss en vakker fremføring av "Home for Christmas". Og til våre to egne spillende sangere, Geir Karlsen, trombone, og Heidi Janne Müller, fløyte. Både som akkompagnatører og solister løftet de stunden ytterligere ett trinn opp mot himmelen. Hør oss HER!

Med Erling Strøm på klaver og Espen Takle på orgel, samt regi av vår egen Stein med ett kor på hver finger og beina på pedalene, ble avslutningen - storslagen! (Jeg vet det ble felt tårer blant koristene.) Velsignet er vi som kan ta del i en sånn kveld!

27 Nov 2016

Vi sparket igang julesesongen med julebord nr.98 i Freidighistorien. Dirigenten snek seg til en aldri så liten ekstraøvelse under julebordet - under dekke av "minikonsert" for våre kjære klappører. Vi klarte oss bra, rompunch til tross - eller takket være, eventuelt. Og så åt vi og drakk, slarvet og danset, og rullet hjematt under vinterstjernene med julesang i hjertet.

17 Nov 2016

Nok et vellykket julemarked ligger bak oss! Godt og effektivt samarbeid, kreative og arbeidsomme korister resulterte i fornøyde kunder og velkomne kroner i korkassen.

Freidigs kulinariske kalender ble lansert, og snart går vi inn i et nytt år akkompagnert av smakfulle oppskrifter fra korets medlemmer.
11 Nov 2016

Ja, nå har vi stått på og bakt og strikket og tovet og pjonet og filt og frest og jeg vet ikke hva - og imorgen braker det løs! Hurra for dugnadsånden - i Freidig og overalt!

4 Oct 2016

En ekstra hyggelig kaffekveld ikveld, da reisekomitteens utsendinger Carl og Olav viste bilder og fortalte om sitt møte med Villa Grazioli og Roma. De har gjort et grundig arbeid, latt seg totalsjarmere, og evnet å formidle det, flinke karer! Så: hold på hatten, Frascati - vi skal nok klare å fylle alle de 120 sengene om ett-og-trekvart år! Vil du bli med på sangertur? Ring Marianne på 416 63 290!

28 Sep 2016

Spennende tider i Freidig: Vi har begynt å jobbe med sangpedagog Ingrid Hanken, kjent fra blant annet Nordic Voices. På klingende sunnmørsk lærer hun oss om pust og holdning, spenning og ikke minst avspenning. Ganen blir nå løftet så høyt på onsdagskvelden at den ikke lander igjen før på fredag! Dette er ordentelig gøy, og kommer til å gi koret et skikkelig løft inn mot vårt hundreårsjubileum - tusen takk til Ingrid, styret, Stein og ikke minst Gjensidigestiftelsen som har hjulpet oss med pengestøtte.

26 Sep 2016

Vi er godt i gang med forberedelser til julemarkedet, og har opprettet en åpen facebookside med smakebiter - trykk her. Nammenam!

16 Sep 2016
Per mottok Kongens Fortjenstmedalje under Freidigs 95-års jubileumskonsert.
Per mottok Kongens Fortjenstmedalje under Freidigs 95-års jubileumskonsert.

Idag ble vårt æresmedlem, Per Øistein Borgen, bisatt fra Bøler Kirke. Per var medlem i Sangkoret Freidig i 73 av de 90 årene han levde. I sin minnetale sa leder Marianne blant annet:

"Per var et ja-menneske, en humørspreder med omtanke for alle. For oss ferskinger i koret var Per Borgens navn ett vi lærte fort. Han hilste, så oss, smilte og ville gjerne ha en klem (…) For en som kommer ny inn i et stort kor som har nesten hundre års historie, betyr en slik varme mye. Det setter tonen også for oss andre kormedlemmer. Vi hilser og spør hvordan vi har det, og nesten umerkelig lærer vi å bry oss på samme måte. Per ivaretok og styrket det som har gjort Freidig til et spesielt kor å synge i. Han fostret et fellesskap som forplikter. I Freidig har vi alle ansvar for hverandre. Per var en modell og en trygg ingrediens i dette fellesskapet, og nå er han borte. Vi har mistet vår fremste sanger-bror.(…) Freidig uten Per Borgen blir ikke helt det samme. Vi savner ham (…) Men så lenge vi minnes, så lenge vi husker, vil Per være levende i våre hjerter. Som et diskret nærvær i tenor-rekka, med oppmerksomt glimt i øyet og et lurt smil i skjegget. Og Sangkoret Freidig: (…) Vi fortsetter å synge , fortsetter å synge …"

1 - 2 - 3 - 4 - 5
Sangkoret Freidig Oslo