SANGKORET FREIDIG

SANGKORET FREIDIG

Menu

Freidigliv:

2 Nov 2022

Jubileumstur!

Jaaaa vi skal på tur igjen! Vår eminente reisekomité, her v. Korana, presenterte ikveld planer for tur til Beograd 3-6 mai ´23. Det er bindende påmelding ganske snart, så er du korsanger med fri på onsdagskvelden, leser dette, og vil på tur med oss i mai, så ringer du leder Heidi på 988 06 745 med én gang! :-)

26 Oct 2022

Gikk Freidig i kjelleren grunnet mannemanko?

Neida! Ufrivillig mangel på syngende menn (hvor ER dere?!?) lærer sanghungrig kor å improvisere: Ikveld introduserte vi en freidig underavdeling, SAngkoret Freidig. Som fikk det privilegium å ha sin debut i Deichmansalen, i kjelleren på nye Deichmanske Bibliotek i Bjørvika, for et publikum sammensatt av trofaste klappører og nysgjerrige bibliotekbrukere. Det var gøy! Men neste gang vi står på scenen, den 7.desember, er vi blandakor igjen. ;-)

7 Sep 2022
Korana Kurtovic, Norges Korforbunds ildsjel 2022.
Korana Kurtovic, Norges Korforbunds ildsjel 2022.

Heder for Korana!

Vår strålende notearkivar, reiseleder, altmuligperson og generelle uunværlighet Korana mottok idag prisen for årets kor-ildsjel fra Norges Korforbund Oslo-Akershus. Vi er hjertens enige, og SÅ takknemlige for at du valgte å bli Freidigsanger, Korana!

17 Aug 2022

Og så gikk det både vår og sommer og vinter og litt til ...!

Plutselig er det straks første øvelse i et nytt kor-år! Vi sparker igang med et (herre)rekrutteringsdrive; jeg kan ikke tenke meg at et syngende mannfolk  vil bli ønsket så velkommen noe annet sted som i de Freidige rekker, så det er bare å komme!

Koret har forøvrig ikke ligget brakk i alle månedene siden siste oppdatering! (Bare nettredaktøren.) Dirigent Stein har holdt spesialskrevet notekurs for alle interesserte Freidigsangere via Zoom, og hver gang corona-situasjonen har tillatt det, har vi flokket til fysiske øvelser.

I juni hadde vi en mini-kabarét-sommeravslutning på Godlia Velhus, og den 24. august er vi igang med Freidigs 104de år ... vel møtt til videre sang og smil på Skullerud!

11 May 2021
Faksimile fra Freidigs øvingsplaner for våren 2021.
Faksimile fra Freidigs øvingsplaner for våren 2021.

Stolt!

Hurra for Freidigstyret! Idag kom det invitasjon i innboksen til coronasikre Onsdagsturer i Østmarka - så genialt! De har tilogmed tenkt på at det skal passe for alle, så her er det tre alternativer til lengde og opplegg. Nettredaktøren skryter herved hemningsløst og for åpen scene: Freidig er noe for seg selv! Vi sees i Østmarka; mot stolte furuer skal stolte sangere synge! 
21 Dec 2020
Utsnitt fra Koranas fotomontasje i JuleEposten. Sett av kvelden!
Utsnitt fra Koranas fotomontasje i JuleEposten. Sett av kvelden!

Annerledesjula

Igår skulle vi sunget jula inn i en fullstappet Sagene Kirke, men sånn ble det ikke i år. Det var en ekstra mørk kveld, syntes nok mange av oss, alle tente julelys til tross. Men idag er det solsnu, og jaggu har den skjønt det, for det er solskinn (iallfall der jeg er)! La oss ta det som et godt varsel for året som kommer.

Det har vært ille stille fra redaktøren her på Sangkoret Freidigs hjemmeside. Men det betyr ikke at det har vært stille i koret vårt! Med spritflaska i hånd og sikkerhet for øye, har vårt fantastiske styre arrangert øvelser med trygge 2-metere i den romslige salen på Skullerud Skole. De som ikke kunne/turde komme, har kunnet følge øvelsene via nettet, takket være vår allestedsnærværende Korana, som har streamet for oss.

OnsdagsEposten har holdt stand, med bidrag fra alle kanter av koret, stor utvisning av kreativitet og positive vibber tross sukk over korsangmangel. Vårt eget notekurs har vi også fått fra Stein - i teorien kan vi altså stille i rekkene igjen som BEDRE sangere enn vi var, når ting kommer i gjenge igjen.

Og igår dumpet JuleEposten ned i epostkassene i de Freidige hjem! Omtrent på samme tid som de fleste av oss vanligvis ville lagt beina på bordet etter trabulantbæring og juleklemming. Akk, det savnes!

Men det er med glede og stolthet jeg deler et lys i mørket, årets julegave til koret vårt (og til deg): her kan du høre den helt nye julesangen Mørketid og stjernefest, forfattet av Rigmor Dina Farstad (sopran hos oss), komponert og arrangert av Stein Skøyeneie (dirigenten vår) og sunget av vår egen Lene Birkeflot!

God jul, pass på deg selv og hverandre, og måtte hver især finne glede i det nye året!

25 Mar 2020

Freidige alter utforsker teknologiens muligheter.

Onsdag er en sorgens dag uten korøvelse... men det fins jo så mye fint på nett! Ikveld møttes en gruppe alt-i-Freidige på Zoom (litt ubetalt produktplassering der), og gjennomførte en meget lattermild og utvilsomt nyttig øvelse. Neste uke er det kaffekveld, så vi avventer oppskrift på kringle fra festkomiteen, og selvsagt blir det vinlotteri!

Kor in the time of the korona - kreativiteten lenge leve!

18 Mar 2020

Idag kom første utgave av ONSDAGSePOSTEN fra styret - et flott tiltak, vi er jo 90+ sangere med abstinens som sitter på hver vår elektroniske tue og lurer på framtia.

Nå har vi lært at Freidigs Sangermotto er utmerket akkompagnement til en grundig håndvask (vi skal øve på begge), og dessuten skal vi øve på SMILE - det er et godt råd, det! :-)

11 Mar 2020

Kor i koronatider...

Idag bestemte styret i Sangkoret Freidig at koret følger anbefalingen fra korforbundet, og tar en koronapause inntil videre. Aprilsnarr-konsert i Sagene Kirke er derfor desverre avlyst. Den 6.juni skulle vi vært i Ridehuset på Akershus Festning. Den konserten får vi jo ikke øvd ordentelig til, så vi kommer sterkere tilbake - på den andre siden av dugnaden! :-)

30 May 2019

Sangertur til Røros

Vi har vært på tur igjen, denne gangen til Bergstaden Røros, og Røroskirka. Røros Seniorkor (dirigent Oskar Lindstad) og praktfulle Os Mannskor (dirigent Jo Ryen) tok vel imot oss der, og sammen med vår Stein som fremførte to orgelverker, fylte vi den vakre kirken med velklang lørdag 25.mai.

Takk for samarbeidet og sanggleden til korene og dirigenter - vi sees igjen!

16 Dec 2018

Julekonserten i Sagene

Tradisjonen tro... med levende lys, juleevangeliet - og med vårt eget helt ferske englebarn: Sjettegenerasjons Freidigsanger Waage i vogna i forkant. Deilig ER jorden, dere!

3 Nov 2018

Vi tok gull!

Omtrent 1000 mennesker overvar vår jubileumskonsert i Oslo Konserthus 20.oktober. HER kan du se video av Freidigs sangermotto og "Mot Østmarka", vår dirigents gave til koret til vårt 75-års jubileum.

12 Oct 2018

Premierenerver? Jadda!

Det er lenge siden juni, og siste posting på denne siden. Det er slett ikke fordi det ikke skjer noe - men fordi det skjer så altfor mye. Og nå har vi faktisk kommet helt dit at vi er inne i nedtellingen til jubileumskonserten i Oslo Konserthus! Kjoler er innkjøpt, dresser er renset, stemmer er trimmet, noter er pugget (ikke minst) - og nettsideansvarlige er i skrivende øyeblikk på vei til trykkeriet for å sjekke prøvetrykk av programmet. Vi gleeeeder oss - ja, vi er faktisk helt i hundre!

9 Jun 2018

100-års-jubileumstur

Ikke før hadde vi kommet oss etter forige jubileum, før en utrettelig reisekomitté begynte å jobbe med 100-års-jubileumsturen. Og jammen kom vi oss til ROMA!

I etterkant av en uforglemmelig og helt magisk tur samlet vi bilder til en reiseberetning - takk til alle dere som bidro! Følg oss på turen her.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
Sangkoret Freidig Oslo