Freidigliv:

1475051256

Spennende tider i Freidig: Vi har begynt å jobbe med sangpedagog Ingrid Hanken, kjent fra blant annet Nordic Voices. På klingende sunnmørsk lærer hun oss om pust og holdning, spenning og ikke minst avspenning. Ganen blir nå løftet så høyt på onsdagskvelden at den ikke lander igjen før på fredag! Dette er ordentelig gøy, og kommer til å gi koret et skikkelig løft inn mot vårt hundreårsjubileum - tusen takk til Ingrid, styret, Stein og ikke minst Gjensidigestiftelsen som har hjulpet oss med pengestøtte.

1474879613

Vi er godt i gang med forberedelser til julemarkedet, og har opprettet en åpen facebookside med smakebiter - trykk her. Nammenam!

1474055937
Per mottok Kongens Fortjenstmedalje under Freidigs 95-års jubileumskonsert.

Idag ble vårt æresmedlem, Per Øistein Borgen, bisatt fra Bøler Kirke. Per var medlem i Sangkoret Freidig i 73 av de 90 årene han levde. I sin minnetale sa leder Marianne blant annet:

"Per var et ja-menneske, en humørspreder med omtanke for alle. For oss ferskinger i koret var Per Borgens navn ett vi lærte fort. Han hilste, så oss, smilte og ville gjerne ha en klem (…) For en som kommer ny inn i et stort kor som har nesten hundre års historie, betyr en slik varme mye. Det setter tonen også for oss andre kormedlemmer. Vi hilser og spør hvordan vi har det, og nesten umerkelig lærer vi å bry oss på samme måte. Per ivaretok og styrket det som har gjort Freidig til et spesielt kor å synge i. Han fostret et fellesskap som forplikter. I Freidig har vi alle ansvar for hverandre. Per var en modell og en trygg ingrediens i dette fellesskapet, og nå er han borte. Vi har mistet vår fremste sanger-bror.(…) Freidig uten Per Borgen blir ikke helt det samme. Vi savner ham (…) Men så lenge vi minnes, så lenge vi husker, vil Per være levende i våre hjerter. Som et diskret nærvær i tenor-rekka, med oppmerksomt glimt i øyet og et lurt smil i skjegget. Og Sangkoret Freidig: (…) Vi fortsetter å synge , fortsetter å synge …"

1473883371

Ny-innsungne Gro og Aase - velkommen til oss!

1465121970

4.juni var det Musikkfest Oslo! På St.Hanshaugen var det egen Korscene, med blant annet Freidig på. Vi sto også ansvarlig for vafler, kaffe og at korene kom på i riktig rekkefølge. Vår kjære Carl var dessuten dagens konferansiér - det er Freidigene sine, dét! Klikk her for å se bilder fra dagen.

1464253651

Gårdsdagens Korfestival ble en fin opplevelse! Gjennom åpne dører ut mot kveldssola sivet mye go´lyd fra Manglerud kirke - fra Abildsø Bygdekor, Vocalensemblet Octopus og Østensjøsangerne, også oss. Det var godt å synge "May no Rash Intruder" med Erling Strøm ved orgelet, og fint å være tilhører til de andre korene. Som Octopus´ Barbro Bergquist kommenterte: det er ikke alltid vi er like flinke til dét, vi som synger selv. Østensjø Korfestival blir forhåpentligvis et fast innslag i Østensjø Bydelsdager - hadde vært fint!

1464254207
1457290949

Under årsfesten igår fikk tidligere leder Carl Møllerløkken, sangkorets høyeste utmerkelse, Leifs Orden. Carl fikk prisen for blant annet: ..." er initiativrik og ambisiøs, og har et fantastisk pågangsmot. Under sine syv år som leder for Freidig levde og åndet han for koret, og ledet oss gjennom to jubiléer med stor bravour, stil og sikkerhet. Hans enorme egeninnsats ga eksepsjonelle resultater, blant annet i form av klingende mynt og lokaliteter." Gratulerer og vel fortjent, Carl!

(Foto, her og mange mange andre steder på nettsia: Kåre Tellebond)

- 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 -

Created by Sangkoret Freidig Oslo