Freidigliv:

1457190130

Godt og vel én tredjedels Freidig (honnør til dere!) varmet opp foran kveldens årsfest med å synge ved åpningen av Østmarkas Venners kunstutstilling "Hyllest til Østmarka" i Bøler Kirke. Freidigs (og dirigent Steins) egen sang: "Mot Østmarkas stolte furu" var et klart reportoirvalg, og dessuten naturhyllesten "Morning has broken" - hør oss HER.

1456963604

Og da er vårkonserten "Det ligger noe i lufta", et tilbakelagt kapittel. Og det lå virkelig en hel masse i lufta ikveld - men snøflak, ikke bjørkepollen slik vi hadde regnet med. Alle de fine tonene og klangene var derimot på plass! Våre gjester, Vocalensemblet Octopus, gjorde ære på oss og en smekkfull aula, med to fine avdelinger med sang, og diktinnslag. "Korsang er glede, fellesskap og utvikling" sa deres dirigent Barbro Berquist, til bifallende mumling fra salen. Akkompagnatør Erling løftet vår Vitae Lux til nye høyder med sin trompet, og Freidig kan i det hele tatt si seg fornøyd med egen innsats ikveld. Det var det enighet om blant våre mange publikummere mens de trasket ut igjen til snøføyka - noen med fine matkurver fra lotteriet. Nå kan våren komme!

1452466108

Idag har t-banens linje 3 gjenåpnet så langt som til Bøler - og på hver stasjon i bydel Østensjø har glade Freidigsangere vært i sving og delt ut boller, kaffe, og Freidig-visittkort. Har du en sanger i magen, så blir du ikke alene nykommer på førstkommende øvelse, den 13/1. (Men selvsagt er du velkommen nårsomhelst ellers også! :-)

1450791875

Søndag som var sang vi julen inn i Sagene Kirke, sammen med Langhus Veldig Blanda Kor, Østensjø Seniorkor og Sagenekoret. Det var som vanlig fullt til trengsel, nydelig stemning og full innsats fra alle deltagende. Vår egen tenor Geir Karlsen overrasket med "o helga natt" på trombone fra galleriet - rørende og vakkert. God jul, alle sammen!

1449689684
Så glade blir vi når vi får 200 000 fra Gjensidigestiftelsen for å ruste oss til feiring av Freidig i 100 mot 100!
1449125703

Da var årets Julekorkafé historie! En velklingende og velsmakende kveld, med hyggelig besøk av jentene i Cantus Nonet

1448840957
Årets julebord er historie, og her er velkomstkomitteen.
Festkomiteens gløggeste reinsdyr!
Etter ribbe, surkål, øl og dram ble det White christmas.
1446203523
Våre dirigenter: Stein Skøyeneie og Richard Johnsen, og Freidigs leder Marianne Ween

Vårt konsertsamarbeid med Oppsal Janitsjar gikk av stabelen onsdag som var - vel blåst til alle involverte! Det kan nok påstås at Janitsjaren slo oss i takløftende volum (enda de visstnok hadde permittert noen musikere for å skåne sensitive ører i publikum), men vi la lista høyt da vi avsluttet 1.avdeling med "Gjestenes inntog i Wartburg" og "Climb every mountain", så det dirret i lysekronene. Moro! Janitsjaren beviste også at de ikke bare kan lage go´lyd, men også go´smak; tusen takk for kakene, folkens! :-)

- 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 -

Created by Sangkoret Freidig Oslo